LÕVILAKK


Lõvilakk-Korallnarmik on unikaalse väljanägemisega seen, mis kasvab surnud või surevatel puudel erinevates maailmaosades. Tema juured tulevad Aasia kultuurist. Sobib grillimiseks, ahjuvormis küpsetamiseks, paneerimiseksvõi hoopis sushi täidiseks.




Kirjeldus:

  • Toetab aju tööd
  • Rikastab keha antioksüdantidega
  • Põletikuvastane toime
  • Prebiootik ehk toidab häid baktereid kõhus
  • Alandab veresuhkurt
  • Tõstab immuunsust

Lõvilakas sisaldub varieeruvas koguses mineraale, st naatriumi (157 mg), kaalium (29163 mg), fosfor (6121 mg),tsink (59 mg), magneesium (1166 mg), vask (13 mg), mangaan (11 mg) ja kaltsium (395 mg) (Nachshol et al., 2014).

Igapäev ilmub uusi ‘super toite’ mis peaksid tegema imesid, ning isegi kui nad on tervist toetavad, ei ole nad tavaliselt nii imelised kui lubatakse. Seetõttu on üllatav näha, et lubatud Lõvilaka tervist toetavad omadused on ka tõestatud toimivat. Seda seent on kaua kasutatud arendamaks meelelist võimekust, mõtte selgust ja fookust, parandada närvide funktsiooni ja soodustada närvirakkude tootmist. Seda kasutatakse ka vanadusega seotud mälu kaotusega ja vähenenud mentaalse võimekusega.

Lõvilakk on seen mille tarbimine toetab aju tööd, tõstab üldist energiataset, parandab mälu ja keskendumisvõimet. See seen on ilmselt kõige tuntum looduslik nootroopikum. Lõvilakas olevad proteiinid stimuleerivad uute närvirakkude tootmist ning tugevdavad olemasolevaid. Lisaks on leitud, et ta on üks parimaid looduslikke prebiootikume.

Põhinedes uuringutele on tal põletikuvastane toime, rohkelt antioksüdante, ning immuunsust turgutav toime. Lõvilakk on seen mille tarbimine toetab aju tööd, tõstab üldist energiataset, parandab mälu ja keskendumisvõimet Lõvilakas olevad proteiinid stimuleerivad uute närvirakkude tootmist ning tugevdavad olemasolevaid.


Kasutamine:


Lõika lõvilakast steigid/viilud, prae pannil tugevamal kuumusel lemmik rasvainega. Prae kuni seen saab külge kuldse läike. Lisa maitse järgi soola/ pipart. Praadida pigem tugeval tulel lühemat aega. Nii säilib seene hea tekstuur ja mahlasus.

Soovitame rasvaineks kookosõli, võid või gheed.

Lõvilakk sobib pannil praadimiseks, paneerimiseks, grillimiseks, ahjus küpsetamiseks, seenesoustiks, vokiroogadesse või sushi täidiseks.


SOOVID TEADET TOIMUVATEST SEENERINGIDEST?

Seeneringid toimuvad Tallinnas T ja N Haapsalus N


Saadame Teile ligi 1x nädalas seeneringi teavitus meili

Teie postkasti ei satu üleliigset reklaami ega spammi